Smet från inne städningen!

Idag var en blåsdag som hade varit perfekt för inomhus sanering av damm, fömsterputs mm mm.
för att slippa det gjorde vi en tur till Hudiksvall för att lämna hem "farbrorn" som vi har haft på en veckas besök.
När vi äändå var på annan ort passade man på att besöka lite olika roliga butiker som inte finns här hemma tex Dollar Store, Albert & Herbert, Kjelles Blommor, på Kjelles fick jag frågan några gånger vad blommor hette eller kostade tydligen lyser det butik om mej 24/7, kunde hjälpa dom stackars kunderna eftersom jag redan sett det dom sökte, undrar om man ska byta branch kanske nu över sommaren, härligt med blommor, krukor, ja, trädgård överhuvudtaget.

Sedan bar det av hemmåt men inte raka vägen eftersom det var en perfekt städardag, varför åka E4 när man kan ta en lite omväg och komma förbi Ortsjön bara så där, sagt och gjort knackade på hos våra vänner i Ortsjön sa hej och fick som man alltid får när man kommer dit fika. Tårta och kaffe mums.

Sen var det bara att åka hem, lagade middag och tog en sväng ut till klubben allt för att slippa städa, där blev det en tävling igen (toppen med en tävlingsledare i familjen).

Här ser ni upplägget:






Kvällen avslutades med delad första plats:)

Inte så allvarligt som tur var.

Ni vet ju alla som läst tidigare inlägg att ett av mina fobi är rullgrus/moppe.
I eftermiddag hände det:
Rullgrus, kurva, moppe+skjuts=omkullgång, trasiga jeans, skrubbat knä, skrubbade händer, illamående/chock.
Det hade kunnat slutat värre, mycke värre. Hoppas nu att man förstår hur lätt det kan hända allvarliga saker, idag gick det bra.

Efter en timme står nästa tjej i familjen på bara knän mitt på asfalten, lådbilen la krokben på henne, varning hade gått fram åket innan men tydligen inte in till manicken som skall styra kroppen, inget allvarligare än skrubbsår på knän och händer denna gång heller.
Känns som det är dax att fylla på sjukkvårdslådan inför sommarsäsongen, sårtvätt och plåster borde vara avdragsgillt när man har små barn.

Hundarna har fått åka bil idag, hur lyckliga som helst imorse när garageporten öppnades, mattes bil var tillbaka från lagning, "lill" bilen som man inte ens kunde hoppa in i utan att slå nosen i baksätet var borta. ÄNTLIGEN!!!!!
Resan gick till Birsta för matte skulle jobba och hundarna få miljö ombyte, nu ligger dom och snarkar i bädden.




En riktigt fläskig refräng, de e kärlek och det är vindar

Underbart!!!!
Tjejerna sjunger tillsammans och är sams presis som man vill att syskon skall vara.
Härliga sångfåglar önskar jag bara hade lite av deras tonhållning (dom är rätt duktiga på att sjunga)
Singing bee strömmar ur TVns högtalare.

Idag har Ebba fått klippa sitt tjocka varma hår och mamman har fått akupunktur, behöver nog gå lite oftare för att hålla kroppen i cirkulation, lite trist men gilla läget gillala lala läget :)

Hundarna har fått en rejäl kvällsträning, hopp/sitt, rutan, frittfölj och en duell mellan matte/Fixa & husse/Calle ledd av träningsledaren Ebba. Det var kringel gång med stopp/sitt lite här och där, inkallning med hopp från konstig vinkel och väldigt långt avstånd, hinderbana med hopp/läggande mm mm , duell avslut med paralell mötes inkallning med störning och mötes inkallning över hopp. Duellen vanns av MATTE/FIXA hurra hurra till oss......

Nu är dom helt slut alla utom "lill" tjejen som ballongar och slår in paket till morgondagens kalas.

Emma kom hem ikväll glad i hågen (härligt att se) efter en träff med en "ur" gullig kille som spelar en hel del instument , hon hade besökt en kyrka i stan där han övade och vart tydligen helt tagen, jag älskar att se henne när hon strålar livslust, det har varit tuffa tider för oss under en ganska lång tid, hoppas att det ljusnar snart det är verkligen super jobbigt att se sitt barn lida och inte veta vart man vill.

Den här vecka har vi haft trevligt besök av "farbrorn" Arne (det är Calle hussens morfar) hoppas han orkar stanna över helgen gamla farbrorn. Jag har inte haft så mycket tid att umgås med honom pga av mycket jobb den här veckan så jag hoppas vi får lite tid i helgen.

Hur som helst så avgudar hundarna honom, Fixa vet inte riktigt hur hon ska charma mest, skinnet har kunnat lega tomt på golvet om det fanns en lite öppning nån stans.

Nu blir det kvällen för mamman, jobbet väntar en liten stund imorgon, Ebba är bjuden på kalas och det är städdag på klubben.


Full Fart under Fötterna

Lång helg?
Vi har gjort massor;
- långa promenader med hundarna, hunnit få både skavsår och ÅDERBROCK!!!!! vad kom de ifrån precis under ena knäskålen, trist.
- fikat hos trevliga vänner, varit på crousing (hundarna även), jobbat i trädgården (allt är krattat och klart)
- tränat både lydnad och jakt (supertrevligt) synd bara att Fixa blir så låg direkt, löp-låg troligast.
- städat upp i en överfull tvättstuga
- badat 2 dyngiga hundar, schampat och balsat så dom glänste över natten, sen var de som vanligt igen full med sand...

Måndagmorgon bar det av till björkarnas huvudstad Umeå, butiksmöte med samling 9,30 vilket betyder tidig avgång, hemma ganska sent för att kliva upp ganska tidigt igen på tisdagens morgon. Träffade trevliga Åsa på vår företagshälsovård, skulle lämna lite blod för analys av min trötthet, prover togs på sköldkörteln och järnet, hon klämde även på mina onda ben så tårarna sprutade, känner mig alldeles svullen och konstig i benen men dom var inte så vätske fyllda som tur var UNDRAR vad som är knasigt i kroppen? Säkert ingenting.

Nu blir  det iallafall sängen med benen i viloläge med lätt sluttning upp i taket ;)


 

Sviter efter helgens crousing, undrar bara vart föräldrarna tog vägen?

RSS 2.0